SKANDALER – i Sverige

LÄS –  INTE – DENNA SIDA
OM DU REDAN HAR INSETT ATT VI MÅSTE HA NYA SYSTEM!

Här kommer länkar till skandaler och slöserier med våra gemensamma resurser. Om hur människor som aldrig borde fått företräda medborgarnas pengar förstör, inte bara vårt gemensamma kapital utan också hela vårt samhälle. Just nu 2013 rasar skandalerna över oss i sådan stor omfattning att jag inte ens hinner skriva ner dem.

“När plundringen blir en livsstil för en grupp människor i samhället –
skapar de med tiden åt sig själva ett rättssystem som tillåter det –

och en moralisk kod som motiverar det”  –  Frederic Bastiat (1801-1850)

Många som läser den här sidan kommer att bli arga och tycka att: “– Men politiker är väl också människor…de kan ju inte vara några gudar, de har ju fel och brister som alla andra, och förresten om jag hade varit i deras situation så kanske jag också hade tagit vad som gått att få,” – så säger de.

Så i det stora – så i det lilla
Om föräldrarna i en familj säger till barnen att: så och så får ni inte göra – men föräldrarna gör det själva, så blir det dålig logik som drabbar barnen. Man blir förvirrad och i värsta fall gör man som föräldrarna gör… också själv.

Likadant i det stora…politikerna sätter upp mål, som vi ska sträva mot…och vi stackars små medborgare, vi vill såklart tro på att det som sägs – är det som menas. Så när politikerna gör tvärtom…så blir vi förvirrade och förstår inte vad som händer. Vi märker så småningom att systemen nästan uppmuntrar till att alla ska börjar mygla och fiffla. Så varför ska vi då leva upp till några höga ideal? Om dem som vi givit vårt förtroende att sköta våra skattepengar, inte lever upp till sina höga påstådda ideal?

På den här trista sidan kommer jag att lista artiklar där mygel och fiffel påvisas. Det finns hur mycket som helst…jag lägger bara in länkar sporadiskt…för den som orkar läsa om eländet.
MEN – vi kan ju inte ha det så här…vi måste ju fundera över varför det är så här…varför vi måste stå ut med detta årtionde efter årtionde – och VARFÖR fortsätter vi att rösta på det gamla systemet med partier som egentligen bara alla vill samma sak – att få makt och kontroll över våra skattepengar och har som enda mål att öka tillväxten?

De mest giriga och ointelligenta verkar samlas i ledningen på alla partier (och kanske en och annan godtrogen som fortfarande hoppas kunna göra något)…ett tydligt bevis på det kom här: 29 april 2013 – De röstade ned förslaget om lobbygranskning

Den här lilla videon visar vad det har blivit av oss, OCH – det är INTE roligt:
Den övergiriga människan – the economical man. OCH det är dem som håller i makten över våra skattepengar som har drivit fram den här hemska utvecklingen. Enda sättet för oss att sätta stopp för den här är att vi tar tillbaka våra röster i valet 2014.Kontentan av detta blir: Den som skall företräda andra, många andra – ska naturligtvis vara en människa som man kan se upp till, en förebild, någon som man ger sitt mandat för att den personen är ärlig, rakryggade och modig och står upp för det som den personen har sagt. Kort sagt – någon att lita på!

Några sådana ser jag inte på den gamla partipolitiska kartan…där handlar idag det mesta om att upprätthålla sin egen maktposition i samhället, vilket också kan betyda att mygla, fiffla, ljuga och handla i lönndom…göra vad som helst för att behålla sin position. Precis som de “goda” råden i Machiavellis “Fursten” som i stort sett bara förmedlar 2 saker:
1. Hur man behåller makten.
2. Hur man utökar den.
Är det detta vi vill att det partipolitiska systemet ska gå ut på? Så simpelt. Nog måste vi kunna skapa bättre system!

”Flera myndigheter säljer dina uppgifter” DN 5 aug-2013:
Dessutom säljer myndigheterna våra personuppgifter till diverse marknadsföretag…”Vi har inget ansvar för hur uppgifterna används i nästa led. Det är köparens ansvar”, säger Bolagsverkets chef Annika Bränström.

Idag kan jag bara se att de direktdemokratiska nya partierna som vuxit fram på senare år – är den enda möjligheten till början av en utveckling som måste ske – där vi bemyndigar oss själva att ta tillbaka våra röster och tar eget ansvar för våra samhällen. Till exempel: Det finns väl ingen normalfuntad människa som vill att storbolag från andra länder ska komma in och exploatera vårt land UTAN att ge något tillbaka till bygden samt lovar att återställa så gott det går när man är klar. Men det tycker tydligen våra folkvalda eftersom vi nu har utländska bolag som rotar runt i Sverige efter metaller.

Vi behöver också prata om girighet. Girighet är ett mänskligt fenomen. Vi kan alla känna mer eller mindre i olika sammanhang. Men idag har politikerna upphöjt girigheten till norm. Systemet belönar dem som är giriga… ju girigare desto mer kan du håva in… på alla andras bekostnad. I mina ögon är dock girig detsamma som att vara en extremt lågt utvecklad människa. Men hur blir det när systemet uppmuntrar den enskilda individen att vara girig? Wikipedia har en sida med en lista på politiska ”affärer” från 1881 – 2012:
Lista över politiska affärer – (Wikipedia)
Riksdagsledamöter får lönehöjning – (Aftonbladet 11 okt 2013) – VARFÖR DÅ????” Från den 1 november höjs deras löner med 1 500 kronor till 59 800 kronor i månaden. Riksdagens arvodesnämnd, som beslutar om ledamöternas löner, motiverar höjningen med löneutvecklingen i olika avtal på arbetsmarknaden under 2013.

DN – 20/6-2012 – Tjänstemän lever lyxliv för dina pengar

SvD – 14/8-12 – Annie Lööfs departement festade upp 616 000 kronor

Ulf Nilsson erkänner: Jag gjorde fel – (Nyheterna.net) 3 mars 2009)
Tomas Rudin  (socialdemokratiskt borgarråd i Stadshuset i Sthlm) bötfälls för snatteri (en flaska whisky) (SVT febr 2014)
Får man behålla jobbet om man är en tjuv? Får man pension i åratal även om man gjort något som räknas som brottsligt?

Politiker arbetar kontinuerligt ihop med banker, byggbolag och andra storföretag – varför röstar vi in dem…igen och igen???
Kärnkraftslobbyist utses till landshövding i Jämtland – (ETC 28 febr 2014) -statens förlängda arm ska se till att industrin får tillgång till det man vill ha. Ska folket resa sig?

Biståndspengar hjälpte chef göra bostadsvinst – (DN 3 mars 2014)
Ofattbart!

Men alla människor vill ju utvecklas…till bra och erkända människor – om så bara av de allra närmaste. Det är väl vad vi arbetar med hela livet. Så om systemen uppmuntrar motsatsen – vad gör det med oss?

– ”VÅRT SAMHÄLLE FUNGERAR INTE LÄNGRE”…
sa hon och hon fick mig att läsa hela rapporten “Jobbigt” om dagens Sverige (skriven av henne: Paula Jacobsson och Pernilla Wadbords). Om hur det samhälle vi trodde vi kände har runnit ut i rännstenen och att det faktiskt är partipolitiker och deras tjänstemän som åstadkommit detta. Hela den här hemsidan sätter jag ihop för att jag precis som hon och hennes väninna vill nå ut till dem som fortfarande använder sin egen hjärna att tänka med och inte bara gapar och sväljer – det överheten kör ner i halsen på oss. LÄS och lyssna: 
– 
Jobbigt pdf_bok.pdf (ladda ner)
– 
Titta en fattig 
(16 min) – Paula Jacobsson

Boken “JOBBIGT” visar med all tydlig önskvärdhet att myndigheter som  Försäkringskassanoch Arbetsförmedlingen bara är att stryka ett streck över – de kostar astronomiska summor och gör inte rätt för sig.

Andra har också skrivit om Arbetsförmedlingen:
13 febr 2013 – ”Den absurda arbetslinjen” av Nike Markelius
20 jan 2013 – ”Tonen i brevet är hotfull. Nu är jag kallad” av Nike Markelius

Det är dock inte helt sant att det inte finns några jobb, möjligen kan man kalla det en sanning med modifikation – sanningen är att det finns hur många jobb som helst men ingen vill betala för att få dem utförda. Istället jobbar större företag på att i mesta möjliga mån flytta alla jobb till länder där lönerna är så låga som möjligt…till och med myndigheterna själva håller på dem samma sak. Smita från skatter gör nu i första hand alla de NYA vård- och skolbolagen (de som fått köpa upp våra gemensamma egendomar till vrakpriser för att sen flytta vinsterna utomlands) – men också våra myndigheter försöker att slippa skatt i det egna landet. Frågan är väl:
HUR LÄNGE SKA VI VANLIGA MEDBORGARE BARA FINNA OSS??? Från att låta oss plundras…på våra pengar och på vår tid som faktiskt är detsamma som att bli lurad på våra liv???

Sverige har fått en ny klass, en nominklatura av gammelryska mått…och vi medborgare bara betalar och tiger. Detta måste få ett slut – och vi har en chans nu 2014 om människor bara börjar inse att det är själva strukturen för det partipolitiska systemet som har byggt detta, imbecilla system där en liten elit kan sko sig på resten. Där kommer en George Orwell-bok in i tankarna – “Djurfarmen”…och det känns som om det är där vi är nu! Djurfarmen finns också på internet som tecknad långfilm från 1954.
3 min presentation av George Orwell och hans böcker
Animal Farm by George Orwell
– Full Movie -1954 tecknad (1 tim 12 min)

Vi som var födda på 1950-talet var tvunga att läsa en hel del böcker i skolan, alla fick läsa dem, en slags allmänbildning – dessa borde läsas också av alla idag. Paula Jacobsson och Pernilla Wadbords text om Arbetsmarknads-Sverige får mig att tänka på “1984″ av George Orwell. Det är mycket i vårt samhälle idag som gör att man tänker på olika sience fiction-böcker man läst men aldrig för ett ögonblick skulle trott kunnat bli en verklighet. Tvärt-om-språket som de hela tiden använder…de pratar om att vi ska verka för fred – men för in oss i krig…osv. Elitens politiska beslut har förstört så mycket i vårt land.

Jag kan inte låta bli att undra hur många som har tagit livet av sig i vårt land de senaste 30 åren pga politiska beslut. Vid nåt tillfälle läste jag att självmordsstatistiken ökat bland bönder – det gjorde mig så fruktansvärt olycklig att jag aldrig har kunnat glömma det. Bönder…de kanske viktigaste yrkesmänniskorna i samhället, de som ser till att vi får mat.

Massor av människor är besvikna idag…men vi har ingen röst som hörs. Troligen finns det ingen annan känd person som skulle våga säga det Sven Wollter säger här …möjligen Björn Ranelid…men annars finns det väldigt få modiga människor bland de som kallas ”kändisar”:
Sven Wollter censureras av Sveriges Radio (filmsnutt)

INGEN VILL BETALA SKATT I SVERIGE LÄNGRE
Som präster brukar uttrycka sig…”så i det stora så i det lilla”. Det är så tydligt i hur våra politiska företrädare ljuger för oss, myglar åt sig själva av det gemensamma kapitalet, fifflar på olika sätt för att få igenom obekväma beslut, river älskade byggnader och miljöer när vi andra ligger och sover – allt sådant sänder ut en katastrofalt förstörande signal. En signal som bryter ner den självklara tidigare känslan av samhörighet, av solidaritet, av viljan att ha en gemenskap där vi står upp för varandra.
Resultatet blir…varför ska vi leva upp till några högre ideal – när inte våra företrädare gör det?????? Ja…VARFÖR?

Kanske börjar ändå fler och fler känna att något måste göras åt denna dåliga utveckling. Inte längre hela föreningar, utan också enskilda människor känner att något måste göras för att väcka fler, här några sådana, en med humor:
SLÖSERIOMBUDSMANNEN – Martin Borg samlar slöserier av medborgarnas pengar – strålande! Slöseriskolan: – De fyra sätten att spendera pengar på
– Det perfekta rånet
– Var kommer pengarna ifrån?
– Skattetrycket
– Slöserimuséet
– på Facebook
 Hoppbackar för hundra miljoner kronor

BERGH:s BLOGG –  om lurendrejerier

Det kanske allra vidrigaste är nog när våra statsanställda tjänstemän själva förlägger arbeten i andra länder för att slippa betala skatt i sitt eget land. Att till och med skatteverket, de som självklart borde föregå med gott exempel, till och med de går till Baltikum för att slippa betala skatt i Sverige. Hårresande!
 – Skatteverket smet från skatten – (Expressen 18 maj 2006)
Men ”Regler mot skatteflykt finns redan – bara att införa” skriver Maria Lövfors – 3 febr 2012.

– Säpos Bondfest slipper granskning (DI 3 nov 2012)
– Skatteverket festade för miljoner
(DI 6 nov 2012)
– Nu blir Säpos kaffekassa hemlig(DI 30 sept 2012)
– Statlig stiftelse festade för miljoner  (DI – 29 aug 2012)
– Tillväxtverkets generaldirektör får sparken – (DI 6 aug 2012)
Varför ska skattebetalarna över huvud taget stå för Julfester för stats- eller kommunalanställda? Har de ingen skam i kroppen?

– Kommunalråd lät vännen måla tavla – för 600.000
(DI 25 sept 2012)
– Det jämtländska uranet är redan sålt
(ÖstersundsPosten 24 sept 2012)
  Nämen så här kan det väl ändå inte gå till?

– Kallakkriget – Fältbiologerna april 2013

– Sälj inte våra hus – Tendens (10 april 2013) HUR KAN DET VARA MÖJLIGT!!! Att de styrelser som är ansvariga för alla dessa bostadsbestånd, ansvariga inför oss medborgare eftersom de kommunala bostadsbolagen fortfarande ägs av oss. ALLA NORMALFUNTADE  människor VET att man lägger undan pengar från varje hyresinbetalning från varje hyresgäst och fonderar pengarna inför kommande renoveringar. VAD ÄR DET SOM HAR HÄNT??? Vilka är tjuvarna…var har pengarna tagit vägen??? Hyresgästerna ska inte betala nån hyreshöjning av de mått som nu presenteras…45 % höjning. Det är rent kriminellt.
 Pr-byrå tjänar miljoner på ombildade hyresrätter 
(25 sept 2012)
– Utförsäljningen av Allmännyttan upprör
(Svt 8 mars 2012)
– Hyresrätter för 2,6 miljarder säljs – (Svt 7 mars 2012)
– Allmännyttan säljer ut i Stockholm
– (Norrköpings tidn. 7 mars 2012)
 Tiotusentals lägenheter ombildade – (SR Ekot 2010)
– Allmännyttan såldes för billigt – (SR Ekot 21 febr 2011)

”Vattenfall-chefen har sökt två andra jobb” – Dagens Industri 27 sept -13

– Ett upphandlat skepp kommer lastat med skattefuskande kärnvapenbolag – 19/9-2013

Tidn VI – april 2007 – Ingemar Unge : ”Den förra borgerliga finansministern Wibble, ansåg att alla skulle ha en årslön på banken. Nuvarande regim anser att alla ska vara skyldig banken en mille, eftersom de vill sälja ut alla hyresrätter så att hyresgästerna ska ”känna ägandets trygghet”. 

De partipolitiska företrädarna har möjliggjort för företag i Sverige att återgå till statartiden. Giriga företagare som lurar hit medborgare från andra länder att arbeta för slavlöner i vårt land och sen blåser dem på löner och lämnar dem åt sitt öde – alla sådana måste ju nu sättas åt av samhället och tvingas betala det som varit uppgjort. Om de inte gör det ska samhället straffbeskatta dessa vidriga människor.
Företaget Skogsnicke AB i Vännäs
har enligt flera media bl a Uppdrag Granskninglurat hit människor från Kamerun. Arbetar i skogen för slavlöner.
Aftonbladets Petter Larsson:s artikel

MEN….det måste ju också vara allvarliga fel på våra myndigheter som ger människor arbete- och uppehälletillstånd i vårt land för arbeten som det går att hitta folk till i Sverige. Som t o m möjliggör för företag från andra länder att komma hit och exploatera våra marker med exploatering av människor från andra länder. Om det nu är relevant att ge dessa tillstånd för tillfälliga arbeten i Sverige så bör avtalen med respektive arbetsgivare kontrolleras av lokala skatteverket så att ingen blir lurad. Konton bör upprättas i förväg under skatteverkets kontroll. Det här ska aldrig ens behöva hända.

De röstade ned förslaget om lobbygranskning – Aftonbladet 29 april 2013
Lobbyisterna skyddas aktivt av Sveriges makthavare – Sverige behöver lagar och regler – Lena Mellin:  AB 29 mars 2013

MATEN – JORDEN – FÖRSTÖRELSEN
Föreningen DEN GODA JORDEN försöker hålla koll på vad politikerna gör med vår åkermark…eftersom de som har otur när de tänker – planerar legostäder på våra bästa matmarker. Bygga på åkerjord…
Kommentarer på Facebook av Oscar Kjellberg 

”En död hand över området” – Jordbruksaktuellt 22 dec 2013
– Det är som på kolonial­tiden att utländska företag kan komma hit, ta mineralerna och sedan lämna miljö­konsekvenserna som blir, säger Thomas Dahl.

EU förbereder lagar för att göra alla fröer som inte står på deras lista olagliga att odla. Fullkomligt hårresande! Å andra sidan…som Lars Gyllensten sa…”Fullständigt idiotiska beslut uppifrån måste tänkande människor protestera mot”. Sen är det väl bara att ge katten i att efterfölja dem om det går igenom.

Massor av länkar till dokument – om den pågående massdöendet, krisen i den biologiska mångfalden och arters försvinnande

Dioxinfisken i Östersjön – P3 dokumentär 
Vem förgiftar vår mat?

”Det gigantiska slöseriet” – Varje dag när jag går och handlar fylls jag av tacksamhet mot alla som producerar vår mat. Att jag bara kan driva runt och plocka i butiken…grönsaker, potatis, honung från nån gård i Sverige, smör, goda ostar och gott bröd mm. Vilken ofattbar lyx!!! Jag blev rörd till tårar av denna franska dokumentär. Flera gånger. Det finns så fantastiska människor i världen. Köksmästaren Eric Ripert på restaurang Le Bernardin i New York som vägrar slänga mat och säger ”Det är oacceptabelt att våra medmänniskor inte har mat att äta!!!!!!!!” Ja…det är det! Ändå görs det överallt.

I filmen visar man också det helt fantastiska japanska återvinningssystemet som tvingades fram genom ändring av en lag för 10 år sedan. Vi kan imitera detta också hos oss…vi behöver inte ens låta några politiker åka på studieresor till Japan – se bara programmet: ”Det gigantiska slöseriet”
OBS! Den franska dokumentären har försvunnit från nätet, om någon hittar det – hör av er.

Livsmedelskedjan (Bergendahlsgruppen) fick GMO-fodret på fall – (Miljötidningen nr 4/2011). I det här fallet var det ett privat företag som satte stopp för GMO…medan de som ska stå som medborgarnas företrädare: Livsmedelsverket och Konsumentombudsmannen försökte stoppa Bergendhals kampanjer för att stoppa GMO. Ofta känns det ju som om dessa tjänstemän arbetar för storföretagen typ Monsanto.
– ”Svenska kor får inte GMO-foder, men det får däremot de danska. När den svenska mjölken är slut hämtar Arla mjölk från Finland och Danmark även till produkter som säljs i Sverige, uppger Anna Ovesdotter på Arlas informationsavdelning för nättidningen Food Monitor. Därmed kan mjölk från GMO-utfodrade djur användas i produkter som Bregott, mjölk och yoghurt. Ekologiska produkter får inte innehålla GMO”.
 Alltså GMO-foder även i Arlas Bregott-fabrik.

Findus vet inte vad deras mat innehåller – SvD 13 febr 2013 – och det verkar ju som om ingen annan vet det heller. Så ALLA ni som kan: LETA RÄTT PÅ GÅRDSBUTIKER DÄR NI BOR! Finns länkar under rubrik ”Det goda livet” på denna hemsida.
 Hästuppfödare – Så länge konsumenten vill ha billigare kött finns risken för fusk – av Mats Genberg
Det är ju rena rama tragedierna som uppdagas för våra ögon nu när man fått veta att Europas sista vildhästar jagas och säljs för småsummor till slakterier som sen säljer det vidare till lasagneproducenter och sen går ut till oss i butikerna.

– Färgad fläskfilé säljs som oxfilé – SvD 16 okt 2012
– Fuskprodukterna breder ut sig på hyllorna – 3 sept 2012

STEFAN JARL:s film UNDERKASTELSEN – Det finns så många argument för att vi medborgare måste göra oss av med det partipolitiska systemet – alltså dagens politiska system…denna film ensam är argument nog. Nyligen har ”representanter för det nya arbetarpartiet” argumenterat för mer pengar till forskningen. Men ingen verkar ju ha koll på vad de olika så kallade forskarna håller på med. Är det precis som med våra gemensam-ägda företag…inga ägardirektiv verkar finns? Alla måste väl inse att det inte kan få fortsätta så här! Min man och dotter såg ”Underkastelsen” av Stefan Jarl när den kom på biograferna (själv kände jag mig inte stark nog). Nu har jag precis sett den via Youtube. Jag grät, min för tidigt födda dotter (vecka 25) fick sköldkörtelproblem i 12-13-årsåldern och måste nu äta medicin resten av livet. Efter det upptäckte jag att det fanns fanns massor av kvinnor som i vuxen ålder fått samma problem.  VARFÖR UNDERKASTAR VI OSS…frågar han? – 90 minuter…man måste orka att se, TACK Stefan Jarl…för att Du gjort denna film!
UNDERKASTELSEN – del 1
UNDERKASTELSEN – del 2

GODHETEN – Stefan Jarl har också gjort en annan viktig film – ännu en stort inlägg i debatten om hur partipolitiken blåser sin befolkning.

SKOLAN

SvD – 2 dec 2013 – Varför bygga upp en stor kontrollapparat? (Aktiebolagsskolor)
Aftonbladet 4 dec -13 – Alliansens naiva tro på kapitalister
Fatta det uppenbara: En privatiserad skola är en försämrad skola – 7/4-2013 /Guillou. Det är ju självklart olämpligt att göra det möjligt att tjäna pengar på att tillhandahålla en skola som alla är skyldiga att gå till. Detta måste ändras på snarast möjligt. Att våra företrädare har skapat system som uppmuntrar girigdjävlar bland så kallade vuxna människor att så uppenbart stjäla ur vår gemensamma stadskassa – den stölden måste stoppas.

Östersunds gymnasieskolor serverar alkohol på studentbalerna – (11 mars 2013) Politiska företrädare och deras tjänstemän….kan mycket väl vara mutade av spritindustrin. I Östersund är dessa så outvecklade att de tycker att det är skolans sak att skola in ungdomarna i dryckeskulturen…detta görs naturligtvis för att gynna alkoholindustrin. Istället för att skola in dem i roliga danser och att det finns massor av saft och vatten att dricka gratis mellan danserna.

Skolans ägare tog ut miljonvinst – Medan eleverna saknade böcker och mat –Aftonbladet 30 sept -14
Elevjakt pumpar upp reklambudgeten
– SvD – 21 aug 2012
Elever orolig för att pengar styr skolan – SvD – 23 aug 2012
Vi kan inte lämna barnen över tolv timmar på dagis – Värmlands Folkblad 17 sept 2012. Vilket sjukt samhälle där föräldrar ska behöva arbeta så mycket att barnen ska behöva sova borta för att föräldrar måste jobba.

SJUKVÅRDEN

Hur är det möjligt att vi har tillåtit våra företrädare släppa in riskkapitalister inom vård och omsorg…hur kan det över huvud taget ha hänt? Jag skulle önska att någon orkade lista namnen på alla dem som tagit besluten om denna enorma förändring av vårt samhälle för det handlar om stöld av oss medborgare. Ren och skär stöld!

Vi gav dem vår pappa 58 min – Dokument inifrån (från 15 sept 2012) I programmet säger man att ungefär hälften av riskkapitalbolagen som äger vårdbolagen i Sverige är amerikanska…det har kommunpolitikerna inget problem med!

7 juli 2013 – Attendo tvingar dementa ersätta lägenhetsskador –  Juan Flores
7 juli 2013 – Änka krävdes på 70.000 kr efter makes död –  Juan Flores

17 febr 2013 – ”Vad var det som dödade herr B” – Maciej Zaremba
5 febr 2013 – ”Filippa Reinfeldt behöver akuta råd” – Eric Erfors
1 febr 2013 – ”Jag anklagar dig, Filippa Reinfeldt” – Eric Erfors

Så tar kapitalets män bakvägen in i sjukvården – Daniel Suhonen

26/8-2014 – RUT-toppens jätteklipp: 31 miljoner på tre år – Christoffer Malm

VÅRA APOTEK

Apoteksköpare dubblade sin insats på tre år (SvtPlay)
Privata Apotekstjänst får Hallands skattepengar att rulla – 28/8-2013

”Naivt tro på etisk plattform för välfärden”– DN 23 sept-2013
”Vårdskandaler och miljardvinster har gjort frågan om vinster i välfärden till en av de mest centrala i svensk politik.”

BANKERNA
Redan för 10 år sedan läste jag att de 12 allra rikaste företagen i världen var banker.

Cheferna får miljonlöner – 
Samtliga fyra storbanker gör sparare fattigare: Det är något vi brottas med. AF- 26/9-2013
Svenskarna har betalat 90 miljarder i bankavgift sedan Millennieskiftet

ISLÄNDSK MODELL – (3,53 min) – How to deal with bankers should be standard for whole world’

SKANDALÖSA UTTAG UR VÅR GEMENSAMMA KASSA

Ibland gör journalister det man förväntar sig av dem. När SVT pekar på vilka pengar som strömmar ut från skattkistan till den politiska yrkesklassen. Man måste faktiskt kalla en spade för en spade…och då är det faktiskt ren och skär stöld det som pågår:
Allt för få vet vad deras skattepengar går till

11 okt 2013 – Riksdagsledamöterna får löneförhöjning
7 april 2013 – SJ-chefen får dubbla ersättningar
20 dec 2013 – Vem är SJ till för?
7 febr 2013 – Vattenfalls Nuon-affär kostar staten mångmiljardbelopp
21 jan 2013 – Riksdagsmän – och bolagsproffs
28 dec 2012 – Ex-politikers avtal: kan få både lön och pension
28 dec 2012 – Generösa pensioner för landstingets politiker
28 dec 2012 – Får tjäna 414 000 – plus politikerpensionen i Landstinget
27 dec 2012 – Landstingspolitiker får jättepensioner
27 dec 2012 – Två år räcker för att hitta försörjning
11 dec-2012 – 40 miljoner kronor till Cecilia Malmström
17 sept 2012 – Politikerna reser över hela världen i höst
12 mars 2012 – Riksdagens ”fallskärmsavtal” slår rekord – under 2011 betalade riksdagen ut 63,3 miljoner i inkomstgaranti till före detta riksdagsledamöter som inte fått något nytt jobb.
7 dec 2012 – ”Plötsligt betyder allt som S-männen slogs för ingenting” av Jan Guillio
3 febr 2013 – ibland reagerar t o m politiker – ”Det är inte förbjudet att göra dåliga affärer – Men det är skamligt att ge bort andras saker”.

Riksbanken har inte koll på guldet – (SvD 19 jan 2013)
VART tar våra skattepengar vägen – Swedbank & Sparbankerna

…och till detta kommer den politiska uppbyggda organisationen där man är släkt med varandra, gift med varandra, barn och andra nära släktingar sitter i intilliggande verksamheter som politiker eller tjänstemän…suck: 2005 skrev Kadhammar det här i Aftonbladet: S-maffian som styr Stockholm”

Pensionssystemet
13 mars 2014 – Sågar pensionssystemet de tog fram

FÖRSVARET
Våra företrädare har gjort oss svenskar till världens största vapenexportörer per capita på väldigt kort tid, (vilket är ofattbart, detta ensamt diskvalificerar hela det partipolitiska systemet). Detta hjälper till att tvinga människor att fly från sina hemländer. Ingen människa vill egentligen tvingas fly.

Ekot/SR – 6 mars 2013 – ”Hemlig vapenfabrik planeras i Saudiarabien”
Vad är det för människor som företräder oss skattebetalare som har mage att göra detta??? Det är ofattbart vad våra “politiska företrädare” är beredda att göra med medborgarnas skattepengar…och dessutom föra fram humanistiska anledningar trots att alla inser att det handlar om småpojkar som gärna vill leka med de stora grabbarna.
Men det är med allas våra liv de leker.

SR 20 okt 2012 – Intervjun med Sveriges försvarsminister Karin Ekström, missade Du den…gå in och lyssna: (ljugandet och hymlandet har blivit norm)
Sveriges Radio – Hemlig vapenfabrik planeras i Saudiarabien – här samlas allt material från denna skamliga och moraliskt förkastliga händelsen.
Utredning om Saudiaffären läggs ner – (21 sept 2012)

Jättelik Nato-manöver – ‘Sverige allierad’ – 24 sept 2012 (nyhetsbanken.se)
Vilka enskilda individer av våra så kallade företrädare är det som är skyldiga till att vi blir mer och mer insyltad i Nato?

DN 15 juni 2012 – ”Attackdrönare ska flygas i Sverige
Svenska staten har stått för kostnaderna i Saabs del av projektet. 150 miljoner har gått direkt till Neuron-projektet, medan Saab fått ytterligare 600 miljoner i form av ytterligare investeringar i Gripen, enligt en granskning gjord av SVT. Riksdagsledamoten Allan Widman, FP:s försvarspolitiske talesperson, har dock beräknat den svenska notan till 1 miljard.

SvD 27 aug 2012 – Beskrivning av Jas-köp gränsar till ren lögn

30 aug 2012 –  Ingen säkerhetspolitisk analys bakom Jas-köpet – artikeln hänvisar till denna artikel i SvD 25 aug 2012- Sverige köper 40-60 Jas Gripen

Expressen 8 juli 2012 – Spåren efter de svenska soldaterna” 
DN 29 juli 2009 – Därför strider svenska soldater i Afghanistan”

My news desk – 8 nov 2011 – Svenska regeringen, ansvariga politiker och militärer anmäls för krigsbrott i Libyen. VARFÖR är Sveriges skattepengar över huvud taget inblandade i konflikter i andra länder. HUR I HELA FRIDEN KAN VI HA BLIVIT INBLANDADE I KRIG??? Vad är det för dårar som godkänner att våra pengar ska gå till sådant??? Det finns bara en enda berättigad anledning att bidra i länder där människor kränks…och det är via redan befintliga humanitära hjälporganisationer (företrädesvis där cheferna inte har över 40.000 i månadslön).

Aftonbladet 12 nov 2004 – ”Sverige har inget försvar – bara försvars- kostnader
Det enda försvar som ska betalas av våra skattepengar är ett system som bygger på försvar av vårt eget land. Man kan mycket väl utöka värnplikten med alla svenska medborgare över 20 år där det finns en palett av genomtänkta uppdrag att ingå i – en SAMHÄLLSTJÄNST. Uppdrag i händelse av stor samhällelig kris, där man gör x antal månader i tjänst. Män och kvinnor. Allt som har med mat, energi och regelrätt försvar att göra, inklusive uppbyggnad av samarbete med alla angränsande länder. Kanske ett år från det man är 20 – 21 år och sedan x antal gånger till under livet med kanske 6 månader per gång. Något som för många skulle vara ett bra tillfälligt avsteg från det vanliga livet som kan ses som positivt eftersom ALLA  detta bidrar till sitt samhälle. En rimlig likalön för alla bör såklart utbetalas under denna tid.

VÅRA PENSIONER
Därför sjunker din pension
– ETC – 20/3 2014

VART TAR VÅRA SKATTEPENGAR VÄGEN? – ett pdf-dokument från Swedbank & Sparbankerna

DEMOKRATI

Anonyma bidrag helt oacceptabelt – Expressen 16 sept-13

Men Tage Danielsson fann på råd:
När allt är för eländigt…så räddar man sig med en sång:
Kaffe & bullar gör mig glad

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s