FÖRSTÖRELSE AV VÅRT KULTURARV

STORA MISSTAG BEGÅS FÖR ATT VI MEDBORGARE
INTE HAR NÅGOT ATT SÄGA TILL OM  –

Vi skänker bort våra dyrbara röster var fjärde år – vi röstar om vem som ska få bestämma över oss och våra pengar i ytterligare 4 år. Ska vi ha det så?

Partipolitikernas förakt för medborgarna och deras levnadsmiljöer kan utläsas av mängder av rivna miljöer i hela landet…ibland nattetid – för att de vet att medborgarna inte vill att de ska riva.

Deras utförsäljning av våra gemensamma egendomar får nu faktiskt kallas för ren och skär stöld. Stöld av mängder av delar av våra gemensamma egendomar som generationer före oss hade byggt upp för allas vårt bästa. Bara plötsligt borta..sålt för småpengar till privatgiriga fickor. Stadshuspolitikerna i Stockholm sålde vårt energibolag till ett finskt energiföretag. Hur kan man vara så dum? Att sälja skattebetalarnas energibolag när man bor i ett kylskåpskallt land…det gränsar till vansinne. Som att såga av den gren man själv sitter på (som vi alla sitter på).

Partipolitikernas brist på omtanke och kärlek till sitt eget land och bristen på förståelse för vad deras uppdrag går ut på, och därmed den ofattbara förstörelsen av vår kulturarv – måste få ett slut. Det här är likadant i de flesta av landets alla kommuner. Men frågan är om inte Stockholms politiker är värst.

Från 2003 till 2013 rev Trafikverket 800 byggnader som tidigare varit i SJ:s ägo – men som i själva verket tillhörde skattebetalarna eftersom SJ är skattebetalarnas egendom.
Trailer – Four Dreams and a Thousand Demolitions – Save our Swedish railway stations!

Vilka är det som vill förstöra våra levnadsmiljöer? Vilka människor är det? Kan de gömma sig bakom ”gruppen” så att de i efterhand inte kan anklagas för att ha förstört vårt kulturarv? Som om vi skulle ha haft krig.
http://www.29.nu/fyra-drommar

I Stockholm är SLUSSEN nu det största förstörelseprojeketet som Stadshuspolitikerna håller på med…men de arbetar på flera områden samtidigt …det är helt enkelt för mycket för vanliga medborgare att hinna med att se vad som pågår. Men ett nytt Sergels Torg verkar vara det man vill ha.
Slussenfakta: Artikel 8 – Bildspel avslöjar – Sthlms Skyline

BILDER från Slussen:
Foto: Jan Ohlin (Slussen från Gamla stan)
Foto: Hillevi Björlund (Slussen från Gamla stan)

Anders Wahlgren gjorde några fantastiska filmer om Stockholm. Två finns på Öppet Arkiv. Att allt rivande (av högkvalitativa byggnader) och nybyggande hänger ihop med ekonomismen, det sägs kanske inte direkt i filmerna…det måste man försöka förstå själv. Men när älskade miljöer inte är värda något alls för att varenda kvadratcentimeter betingar miljoner…så förstår ju var och en att människor som inte värderar älskade miljöer ….för dem är det ett lätt beslut…att riva – för att man vill hålla banker och byggbolag i rörelse. Det är också därför politikers högsta mål är att få in fler medborgare till varenda kommun och så många som möjligt till städerna…för att öka skattebasen.
1. STADEN I MITT HJÄRTA (1 tim 58 min)
2. STADENS SJÄL (58 min)

Senare gjorde Wahlgren dessa 2 filmer som gick på TV i januari 2014.
Anders Wahlgrens filmer:
Spelet om staden del 1 –  ligger t.o.m 4 febr – 2014
Spelet om staden del 2   ligger t.o.m 4 febr -2014
Kanske kan man hitta dem på Öppet Arkiv längre fram. Även om man inte förstår vad som händer kan man i alla fall få en liten pusselbit i Anders Wahlgrens filmer, den första om Stockholm och den andra generellt om rivandet och förstörandet överlag.

Var är vårt mod?
Jag växte upp i en tid där det var självklart att säga ifrån om myndigheter gjorde något fel. Det är ju våra skattepengar de sätter sprätt på! De slösar bort det som vi arbetat ihop för att ha en god omsorg om dem som behöver det och lägger istället resurserna på sjukdomen ELEFANTIAS. Allt för att fortsätta den destruktiva så kallade utveckling – som bygger på att vi medborgare ska shoppa, shoppa, shoppa…shoppa och slänga, shoppa, slänga, shoppa och slänga, shoppa och slänga och köpa nytt – för att hålla aktiemarknaden och börsen igång.

Alla som lyckats skapa sig ett kapital har dessutom upptäckt hur lukrativt fastighetsbranchen är…t.o.m hjälporganisationerna som Frälsningsarmén m fl lyxrenoverar sina fastigheter för att kunna dra in så mycket kapital som möjligt (cheferna ska ju ha rejält betalt). Partipolitikerna hjälper byggföretagen att sätta igång gigantiska projekt…fler och fler gallerior…fler och fler överdimensionerade sportarenor osv. Girigheten bara växer – och att dessa företrädare använder sig av våra skattepengar till det här, är något som kanske inte alla tänker på. Våra skatter som ska gå till vård, skola och omsorg och underhåll.

Man har rivit hela stadsdelar (ex.Hagalund i Solna) för att stora byggprojekt av likriktade byggnader ska upp. Det går inte ens att kalla det för arkitektur. Det handlar bara om förmera sitt kapital. När det gäller politikerna så handlar det idag bara om att öka tillväxten, en nästan ofattbar okunnighet om ekonomi.
Hagalund, en hel liten egen småstad, förstört och förvandlat till ett getto. LÄS om hur det gick till…och inse att inget har hänt…dessa partipolitiker fortsätter som förr.

Hagalund i StockholmTja…det är väl jämförbart med vad politiker gjorde med Hagalund i Stockholm, en hel liten småstad revs: Gamla Hagalund …..som istället hade kunnat bli en motsvarighet till Greenich Village i New York….men nästan allt jämnades med marken…

till förmån för dessa gettobyggnader: Nya Hagalund

Almarna i Kungsträdgården – 1971 – samma svinpälsar då som nu!

”Vi vill få bort betongpolitikerna” – Östermalmsnytt 7 mars 2014

”Jon Åsberg på Nybrogatan, chefredaktör på Affärsvärlden och en av dem som står bakom ”Nollvisionsgruppen för Östermalm”. Han har också skrivit en av de bästa artiklar jag läst om …………………………

Kungliga Operan i Sthlms hotas också av storhetsvansinnet. Nyligen hördes i nyheterna att den borgliga kulturministern vill avsätta 1 miljarder kronor till ombyggnad av vårt operahus. Man tror att man hört fel: ETTUSEN MILJONER KRONOR…om de hade sagt 250 miljoner så hade jag nog hickat till då också…men kanske tänkta att ja…det är ju i alla fall vår Nationalopera. Men nu inser jag att det bara handlar om jakten på att vara bäst och störst….”Se mig,, mig, mig…jag vill sättas på kartan”-syndormet…en infantilism utan like. Det här är absolut inget som medborgarna har bett om. Men när ska människor ha ork och TID att protestera? Alla som har jobb arbetar hysteriskt och är helt utmattade när de äntligen kommer hem. Det är helt otroligt hur korkat vi har tillåtit partipolitikerna att organisera våra liv!
Gustaf den III:s opera som revs för den som står där idag:
Rivningen av densamme

När Stiftelsen Stolta Stad fanns så hade de en lång, lång lista av konstnärer, sångare, författare, musiker m fl av till största delen, av allmänheten välkända personer, som själva ringde och ville finnas med på en lista ifall de kunde bistå oss med något. Många kom att göra det också. De ringde själva och bad att få göra något…de stod inte ut med vansinnet i att politikerna tänkte placera ett ytterligare spår inne på Riddarholmen – 11 meter från Magnus Ladulås huvud, (något som naturligtvis inte bekommer dem som inte kan tänka).
Var är dessa kändisar idag…de skulle behöva höja sin stämma?

– Olle Adolphson talar om Sverige 1990 – otroligt klok man..han behöver bara öppna en tidning så fick han raseriutbrott, säger han….undrar hur många som råkar ut för samma sak? En underbar musiker, tyvärr inte bland oss längre. Han skrev bland annat Gustav Lindströms visa för att påtala sin besvikelse över hur politikerna härjade…redan då…?!
”Gustav Lindstöms visa” – va ere för nåra dårar som härjar i stan?
– En gång i Stockholm – Monica Zetterlund
 – Jag står och blickar ut över Slussen …” – av Lars Epstein – 13 dec 2011
– Slussen-hatarna fördomsfulla och okunniga – av Li Södermark
– Rädda Slussens utsikt! – Li Södermark

Den klättrande klassen som tagit sig upp till både Stadshus och Riksdagshus visar upp sina ”höga intellekt” så ofta de har möjlighet.  Lyssna bara här på ett av Stadshusets borgarråd, intervjuad i TV. Hon är både idrotts- och stadsbyggnadsborgarråd 2012-13 –  Intervju med idrottsborgarrådet Regina Kevius (den talar för sig själv).

PLANERAD eller pågående KULTURFÖRSTÖRELSE AV PARTIPOLITIKER:
– Förstår politikerna inte allvaret i den ekonomiska utvecklingen i världen? Att det är totalt oförsvarligt att stötta massproduktionen med alla problem den medför.
– Karl Staaffs park vill partipolitikerna bygga hus på
– Park offras för lyxbostäder
– Kontor på Lilla Essingen rivs för nya bostäder
– 21/3 2014

– Rädda Basaren på Hantverkargatan (Fridhemsplan, Kungsholmen)
Den svenska rivningsvågen (blogg)

– Är bildningsnivån så låg att de är helt i händerna på så kallade ”utmärkta experter” som i många fall kanske företräder kapitalet och definitivt inte medborgarnas bästa? Är det därför de inte begriper att restaurera, renovera, vårda är mycket mer hållbar utveckling än någonsin riva och bygga nytt kan bli.
”Vi vill få bort betongpolitiker”– 7 mars 2014 – Östermalmsnytt
Högre hus med lägre takhöjd – 16 jan 2014 – SvD Kultur

Nya mejl avslöjar byggbolagens lobbykampanj – 11 mars 2014 – SvD Näringsliv
– Är det därför de tror att de bara kan rusa på med TILLVÄXT som högsta mål?
– Varför minskar inte Sveriges och Europas utsläpp av växthusgaser radikalt trots regeringens och EU:s höga målsättningar för 2020 och 2050? Hur länge ska det dröja innan de ser vad så många vanliga människor redan ser?
Den största myten i världsekonomin – Andreas Cervenka, SvD 4 maj 2013

Man skulle verkligen vilja veta i exakta kronor hur mycket av våra skattepengar som går till gigantiska fastighets- och vägbyggnationer totalt per år kontra andra viktiga samhällsområden?

SLUSSEN i STOCKHOLM
En grupp duktiga människor har startat Sveriges största ”Folkinitiativ” för att få till en folkomröstning om Slussen. Före mitten på april bör de ha fått in 70.000 namnunderskrifter från Stockholmare. Varje TORSDAGKVÄLL samlas man vid SLUSSEN för att hjälpas åt med namninsamling…alla som vill är välkomna att hjälpa till, hjälp som verkligen är nödvändig. Ingen kan göra allting – men alla kan göra någonting!
HJÄLP TILL ATT SAMLA NAMN – Folkomröstningsblanketter att tanka ner – http://slussen.org/blog/2013/11/30/nya-ombud/
Naturligtvis vill inget av de gamla fossila maktfullkomliga partierna tillåta folkomröstning – trots lagen om denna möjlighet.

Som boende utanför Stockholms kommun kan man ändå sympati-skriva på en blankett. GÖR DET! Boende utanför Stockholm – http://slussen.org/namnisamling/

SvD juni 2011 – ”Att bevara blir billigare” – Något så ovanligt som en riktigt klok arkitekt

– Slussen – finns många som bloggar och lägger oerhört mycket tid för att vi andra ska se vad som sker. Demonstrerar och arrangerar möten. Samt hur mycket artiklar som helst. Det är bara att söka på nätet. Ett ex: Sluta raljera, domstolen har underkänt Nya Slussen

– Slussen Stockholms hjärta – del 1
– Slussen Stockholms Hjärta – del 2
– Slussen Stockholms Hjärta – del 3

ANDRA FÖRSLAG på SLUSSENS MÖJLIGA FÖRÄNDRINGAR:
– NY SYN PÅ SLUSSEN – 5 idealisters förslag –  (bl a Svante Forsström)
– SVANTE FORSSTRÖMs ARKITEKTKONTOR 
– KNYTPUNKT SLUSSEN
– STRÅK SLUSSEN 
FACEBOOK-sidor om SLUSSEN:
– Rädda och rusta upp Slussen

ANDRA HOTADE MILJÖER I STOCKHOLM
BEVARA TULLHUSET & HAMNMAGASINEN på BLASIEHOLMEN
TULLHUSET från 1876  (Facebook-sida)
– Rädda Örbystråket
 RÄDDA STALLET OCH RIDDERSVIKS PARK FRÅN 500 BOSTÄDER (Facebook)
– Bevara Ekbacken och Martallen – (Facebook)
– 250 i fackeltåg för Råstasjön – (24 mars 2013)
– Bevara Grammofonarkivet – svenska folket har finansierat samlingen.
– Föreningen Rädda Ältasjön – stoppa gasfabriken
– Folkinitiativet på Värmdö – för utveckling av Värmdö:s skolor
– Hågelbyparken – blogg
– ”1700-talshus mitt i Vaxholm rivs”
Mitt I, 3 mars 2014 .”Tetzlaffska huset 
i Vaxholm ska rivas. Det har kommunen bestämt. I stället byggs ett nytt hus.

Till Landskapsparkens försvar

– Nätverket Rädda Årstafältet 1974 –  på Facebook)
– Nätverket Årstafältet – För en landskapspark med plats för alla
– Fler och högre hus på Årstafältet?
– Årstafältets evenemang 2013

– Fackeltåg mot den planerade skolan vid sjön Trekanten – DN 16 nov 2013
– Sista kranen slaktad – ljudfil från Nacka taltidning (2 1/2 min)

Hagalund i Stockholm – Tja…det är väl jämförbart med vad politiker gjorde med Hagalund i Stockholm, en hel liten småstad revs: Gamla Hagalund …..som istället hade kunnat bli en motsvarighet till Greenich Village i New York….men nästan allt jämnades med marken… Konstnären Olle Olsson bodde där och vägrade flytta…varje dag hörde han hur grävskoporna åt sig närmare hans hus…det måste ha varit oerhört smärtsamt…att dagligen utanför sin egen dörr höra hur hela ens värld förstörs och ingenting kunna göra åt det. Genom politiska beslut av individer som bara kalkylerar ettor och nollor, individer utan klokskap – till förmån för dessa gettobyggnader: Nya Hagalund

Så vad ska vi göra åt dessa emotionellt lågutvecklade människor…som många av oss har givit våra röster, med andra ord…vi har givit dem rätten att göra i stort sett vad de vill med våra skattepengar – i 4-årsperioder? Dessa partipolitiker, som endast ser kronor och ören och helst dollartecken…vad kan vi göra åt att de tar ifrån oss vårt kulturarv?

Ett gammalt älskat badhus i Aspudden – I Sthlm rev stadshuspolitikerna ett nästan 100 år gammalt badhus som medborgarna kämpade för att få behålla. Det svinaktiga sätt de motarbetade människorna i Aspudden på är helt oförlåtligt. Här var det en vidrig människa som kallar sig kulturborgarråd som drev igenom rivningen. Sådana politiker har helt diskvalificerat sig som företrädare för  medborgarna. För att balansera upp dessa företrädare behövs medborgarorganisationer där människor gör det möjligt för medborgarna att medverka så att INTE sådana här huvudlösa förändringar fortsätter att ske.
Därför ockuperar vi badhuset i Aspudden – av Anna Lundberg
Rosenrasande – Anne Skåners blogg (om badhuset)
Bråk när rivningen av Aspuddsbadet inleddes – (artikel i DN 7 dec 2009)
Badhuslåten 2009 – http://aspuddsbadet.wordpress.com/

En mycket gammal ek i Stockholm – Sen drev ett annat borgarråd igenom en kapning av ett nästan 1000-årigt träd trots motstånd från medborgarna. Hon hade dessutom mage att själv kalla någon som dödat träd på Kungsholmen för ”Trädmördare”…I tidningen sa hon att ”trädmördarna ska sättas dit”. Utan att inse att hon själv var den största trädmördare vi någonsin sett. Hon kommer att få leva med det epitetet tills hon dör…hon var den som mördade den stora eken. En sådan politiker är ett riktigt ärkesvin. Poliser och motorsågsförsedda män kom på natten och tog ner trädet. Ett träd som stod där för flera hundra år sedan…det är helt ofattbart hur en sådan sak kunde hända. Fullständigt kriminellt ur moralisk synvinkel…men dessa individer har inte utvecklingsnivå nog att begripa detta själva. Det är därför vi måste ta ifrån dem makten.
P1-dokumentär: Bara ett träd – om eken som kan ses på målningar från flera hundra år bakåt.
Sveriges arboristförbund – jämför det med att riva Storkyrkan i Gamla stan. Här finns rapporter, dokumentationer, pressmeddelanden och massor av medialänkar.
En idyll 1956 där eken stod – en man visar sina vackra bilder från 1956…en sorglig figur…många äldre har otroligt nog fortfarande tillit till banditerna som leker med våra skattepengar. Ofattbart. TV-EKENS HEMSIDA
Lars Epstein – vackra bilder på eken

Rädda eken – från Youtube
TV – eken har fällts – med hjälp av ett 40-tal poliser – Expressen 25 nov 2011
Ekens sång om Eken – av Adrian Bonds
Om natten kommer tjuvarna – trädet fälldes kl. 03.00 på natten
Montage av olika material från försöket att rädda eken – sammanställt av Erik Winqvist: I sorg över TV-eken och demokratin
Mikael Wiehe har också gjort en låt om TRÄDET, visserligen andra träd..som invånarna lyckades behålla trots att politiker hade tänk bygga en T-baneuppgång där mitt i en av våra största parker.

På Kungsholmen i Sthlm planerar man just nu (2013-14) att kapa 8 st stora gamla ekar och folk har startat en namninsamling och någon har tom skrivit ett medborgarförslag för att få behålla dem.

Lindgården på Djurgården – Likaledes lät stadshuspolitikerna en byggnad från Världsutställningen 1987 stå och förfalla på Djurgården under många, många år för att sen kunna riva det. Dessa borde alla bli bestraffade…men vi medborgare har inga andra möjligheter annat är att aldrig mer lägga en röst på en enda partipolitiker igen.

Det här är ju inga hedervärda människor och absolut inga människor man vill ha som företrädare för sig själv och sina medmänniskor. I årtionden har de arbetat på att förstöra Stockholm…och i stort sett varenda stad i landet.

Allt ska gå så fort som möjligt och vi medborgare är antingen totalt utsugna av arbetsgivaren eller värdelösförklarade av systemet. Nyligen skrev en journalist på Aftonbladet precis det som massor av människor känner: Vi jobbar skiten ur oss eller får inte jobba alls”.

Stockholm Du vackra stad  sjöng man 1929 (sen dess har partipolitiker gjort sitt bästa för att rasera allt gammalt till förmån för likriktning och enfald. Och vi…vi vanliga medborgare – vi har inte hunnit med att sätta en pinne i hjulet för marodörerna. Trots att både musiker, konstnärer, författare och vanliga dödliga då och då försökt väcka uppmärksamhet för vad som faktiskt sker…år ut och år in….årtionde efter årtionde – men fortfarande fortsätter dessa partipolitiker att förstöra våra levnadsmiljöer. Jag kan inte se någon annan lösning på problemet än att vi alla 2014 tar ifrån dem våra röster. Samt att vi istället hjälps åt att bygga upp ett nytt mer demokratiskt system…där vi får lite mer kontroll över våra surt förvärvade slantar.

– Förstår politikerna inte allvaret i den ekonomiska utvecklingen i världen? Att det är totalt oförsvarligt att stötta massproduktionen med alla problem den medför.
– Är bildningsnivån så låg att de är helt i händerna på så kallade ”utmärkta experter” som i många fall kanske företräder kapitalet och definitivt inte medborgarnas bästa? Är det därför de inte begriper att restaurera, renovera, vårda är mycket mer hållbar utveckling än någonsin riva och bygga nytt kan bli.
– Är det därför de tror att de bara kan rusa på med TILLVÄXT som högsta mål?
– Varför minskar inte Sveriges och Europas utsläpp av växthusgaser radikalt trots regeringens och EU:s höga målsättningar för 2020 och 2050? Hur länge ska det dröja innan de ser vad så många vanliga människor redan ser?
Den största myten i världsekonomin – Andreas Cervenka, SvD 4 maj 2013

Gamla reklamfilmer från Stockholm (berömmande ord om Slussen):
ÅR 1942 – Vår gamla stad (en stadsvandring i Gamla stan, Riddarholmen (21 min)
ÅR 1936 – Stockholm, Sweden Travel: ”Venice of the North” – (10 min)
ÅR 1955 – Reklamfilm på rim – 
(8.37 min) i nästan amerikansk tappning)

UTANFÖR STOCKHOLM – ALLTSÅ I ÖVRIGA LANDET
Partipolitikerna, är i allra högsta grad skyldiga till att ha medvetet avfolkat landsbygden och försvårat för människor att kunna bo på landet – bara för att kunna fylla upp städerna med folk. VARFÖR…kan man ju då undra? TILLVÄXTEN såklart! De behöver oss människor som ”shoppingenheter” (alltså att vi shoppar så mycket som möjligt). Det är den kanske största anledningen till att de gör så mycket de kan för att få fler människor att flytta till städerna
Radio P1: ”UMEÅ – Kampen om staden” 24 mars 2014

Kulturminne rivs i Rydboholm” – Borås Tidning, 21 februari 2014 – ”Allt pekar på att Rydboholms församlingshem kommer att jämnas med marken nästa vecka. Protester från stadsantikvarien, länsstyrelsen och Rydboholms framtid har varit lönlösa.”

Centralpalatset i Östersund – I min hemstad Östersund rev politikerna Centralpalatset 2013. Det verkar som man politiskt i Östersund alltid lyckas få in de lägst utvecklade människorna – som går att uppbringa – till politiska positionerna. Kloka och visa människor verkar inte vara intresserade av att klättra i makthierarierna. Det har pågått i årtionden…förstörelsen av en vacker småstad: En sådan – en landshövding, drev igenom rivningsbeslutet. Det är samma sak överallt….de politiska företrädarna förstör medborgarnas livsmiljöer. VARFÖR RÖSTAR VI PÅ DEM??? Vi måste helt enkelt ta ifrån dem makten!
”Rivningen av Centralpalatset är helt sanslös” (ÖP 7 nov 2012)
Centralpalatset måste finnas i någon form (LT 17 jan 2010)
Centralpalatset – bilder

Petersvik i Sundsvall – I Sundsvall finns det heller ingen högre intelligentia i de politiska lägren…och nu har de dessutom fått stöd från huvudorten Stockholm att det är ok att tvångsinlösa byggnader från förra sekelskiftet för att jämna en hel stadsdel med marken (ca 35 byggnader), med trädgårdar och parker, för att storbolagen ska få bygga en ny containerhamn. Profiten före allt! Det är politikers mål…endast om tillräckligt många medborgare reser sig så kan de vackla i sina beslut…då endast för att de är rädda att förlora sin egen maktposition.
Rädda Petersvik – foton
Träpatronernas arv hotas av utplåning
Rädda Petersvik undan rivning
Säg nej till dåtidens projekt – 
(13 jan 2014)

Vad är anledningen till att Charlie Chaplins  gestaltning av den galne Hitler – plötsligt slog om och gav uttryck för förhoppningen om en bättre värld….1940….- så här 70 år senare….fortfarande inte gått i uppfyllelse???  Vem/Vilka är det som hela tiden möjliggör för de som han utrycker det ”de brutala” att fortsätta härja och förgöra, lägga under sig och hålla människan i slaveri?

Slaveriet i den rika världen utgörs av bankerna, storföretagen och de som klättrat upp och tagit sig maktpositioner = partipolitiker. Vi kan inte påverka bankerna…och inte heller storföretagen i nån större utsträckning, även om våra pengar är valsedlar som vi väljer med varje gång vi handlar mat eller vad som helst. Den värsta förändringen vi medverkat till är nog EU: ESM, den nya europeiska diktatorn
Snart har man byggt överallt där det går att bygga och då ser de nu möjligheten att också bygga i alla parker i staden.

– Här faller Rosenlundsgatans resliga ädelgran för motorsågen – DN 3 maj 2013

– Parken offer när staden förtätas – (GP 31 mars 2013)

Här är ett exempel på en partipolitisk företrädare för – moderaterna, hon har fått den fina titeln idrottsnämndens ordförande OCH stadsbyggnadsborgarråd…- intervjun i ABC talar för sig själv….hon vill också ”belysa om att alla kommunens lokaler får användas ”gratis” av alla föreningar som driver barn- och ungdomsidrott, säger hon. Med sådana här företrädare är det inte konstigt att det går utför i rasande fart. Intervju med idrottsborgarrådet Regina Kevius
Det är bra att officiellt kända människor börjar höja rösten över allt skit som vi är drabbade av på grund av partipolitikerna:
– Nationalekonom (moderat) AnnMarie Pålsson – Knapptryckarkompaniet
– Skådespelare Thommy Berggren – ”Vad är det för jävla Socialdemokrater?”

 Rivningsvåg i Stockholm – SvD –

På spaning efter Stockholms själen irländske regissören Mark Cousins kommande film ”Stockholm by love är en kärleksförklaring till Stockholm. Han säger:
–”Stockholm har kvar sin topografi – reser sig på tårna ibland för att sedan falla mjukt ner igen, lite som i en vals. Det märks också så tydligt att staden är byggd på öar – ni utnyttjar närheten till vattnet medan till exempel Hongkong har privatiserat allt som är strandnära. Och ”Han betonar att det är intressant att skildra vad en stads historia gör med invånarnas kynne och hur det också avspeglar sig i dess arkitektur.”
Något som medborgarnas företrädare i Stadshuset fullständigt skiner i.


En Fransman i Stockholm
 sjunger Lars Forsell….för turisterna i dagens Stockholm är det komplicerat. (För turisterna är det svårt att åka buss i stan). Systemet är så ruttet att man inte kan begripa vad det är för människor som har tänkt ut det? Även för oss som bor här är det förknippat med problem.

ÖVRIGA SVERIGE
– Kapitel 10: De rika tar över – Sundsvalls tidning
– Oro på Kulturhuse​t – Jönköpings tidn – 12 dec 2013
– Söderhamn – Flera artiklar kring en strid om en park och träd
”Vreden stiger i Strykjärnsparken”…. med flera artiklar
– Helsingborg – Demokratin kräver folkomröstning om Ångfärjetomten

– Säg nej till höghushybrisen – Lokaltidn Södertälje, Nykvarn, Järna
BERGLIN: Sätt mig, O Gud, på kartan!”
– Skyskrapor som skymmer sikten – 25 jan 2014Det här är det bästa jag har läst på årtionden, det innefattar både det sjuka ekonomiska systemet och bristen på äkta demokrati, LÄS och skratta:
Kommunalrådens osmakliga falloskult – 3 sept 2013 av chefredaktören på tidn Affärsvärlden Det bästa jag läst!

 

 

Allt för länge har de förstört våra levnadsmiljöer – och fortsätter i raskt takt.

Man skulle verkligen vilja veta i exakta kronor hur mycket av våra skattepengar som går till vägbyggnationer totalt per år kontra andra viktiga samhällsområden?

DET DIGITALA SAMHÄLLET – Jag gissar att klättrarna tror att det är ett bra samhälle där man bygger in digitalitet överallt. Men i så fall tror de fel – de skapar alination. Dessutom gör det människor arbetslösa när maskiner tar över våra jobb. På vissa ställen kan man visst inte längre få låna en allmän toalett om man inte har en mobiltelefon. Jag har själv valt bort mobiltelefon för att freda min tid. Varje gång den ringde så knöt det sig i magen på mig…någon vill ha min tid – så när den blev stulen så var det som en befrielse….men jag kan alltså inte längre komma in på en allmän toalett! Människor som uppfinner sådana här system borde få huvudet undersökt…ännu värre att de lyckas få flera med sig i att besluta att JA…nu blir det så.

Chefredaktören för tidningen Affärsvärlden skrev en utmärkt artikel om dem som vill förstöra våra levnadsmiljöer, LÄS DEN:

BYGGNADER SOM TILLÅTS FÖRFALLA eller REDAN RIVITS
Inga byggnader byggda före 1950 borde få rivas. Det borde vara absolut förbjudet.
”STÄDERNAS STAD” – ROLF besjunger Stockholm….många bilder från gamla Stockholm.

– Kassmans villa på Storholmen – förfaller och Lidingökommun har hävt rivningsförbudet…det är alltså tillåtet att riva för den som inte begriper det enorma kulturhistoriska värdet.

Miljöer i världen som borde renoveras med stor varsamhet

MEN – VI KAN välja bort hela det partipolitiska systemet. Vi ger inte våra dyrbara röster och betalar dem skyhöga löner för att de ska samarbetar med banker och storbolag och i första hand se till deras expansion före medborgarnas önskan om hur deras pengar och mark skall användas.

Politiker har visat prov på en extremt okunnighet i ekonomi. Alltså verklig ekonomi. De fortsätter backa upp banker och storföretag – med tillväxten som högsta mål. Det är våra skattepengar de slösar med…hur länge ska vi tåla det?
SYSTEMFÖRÄNDRING SNARAST MÖJLIGT!!!!

NYTT DEMOKRATISYSTEM – SNARAST!
Redan nu 2014 borde vi börja hjälpas åt att bygga ett nytt, mer utvecklat demokratisystem – SE: AKTIV DEMOKRATI

—————————————————————————————

Nästan alltid handlar det om en kamp mot de så kallade folkvalda. För att få behålla vackra byggnader eller invanda livsmiljöer. Själva bor dessa ”folkvalda” inte ens på platsen och har därför ingen känsla för den och därmed har de heller inga problem med att låta byggbranchen EXPLOATERA. Så här kan vi inte fortsätta att ha det. Medborgarna måste få större inflytande på sina levnadsmiljöer.

Massor av människor tvingas lägga mängder av tid åt att försöka sätta stopp för politikernas förstörelse av deras livsmiljöer….tid som man egentligen behöver till sin egen familj och sina nära och kära. Så tvingas man hålla på att hålla koll på vad dessa marodörer sitter och hittar på med allas våra skattepengar och vår mark.  Ta bara det faktum att massor av våra skattepengar satsas på ändliga resurser istället för O-ändliga.
”Psykopater och andra med social störning är överrepresenterade i politik och näringsliv (enl. forskare)” skriver Johan Norberg i en bra krönika:
Därför är det de sämsta som tar över makten” LÄS DEN!

Det är viktigt att sätta sig in i det som finns skrivet om människor med psykopatiska drag. För att när man råkar ut för detta så hamnar man ofta i åratal av eget ifrågasättade av sig själv…tvingas gå igenom oerhört jobbiga inre processer själv med många jobbiga strider.
Psykopatisk chef charmig – och farlig.
Antagligen är det enda sättet att samhällsmässigt göra något åt detta stora problem – att erbjuda personlighetsutvecklingskurser. En modig kvinna har skrivit i Tidningen Arkitekten om personalsituationen på Stadsbyggnadskontoret i Stockholm: ”Stockholms stadsbyggnadskontor är ett korthus som de anställda flyr”

På Gunilla Carlssons departement står inte heller allting rätt till: 14 april 2013 – ”Carlssons departement mot kollaps”

På det lokala planet kämpar vanliga medborgare överallt MOT dåraktiga politiska beslut. Beslut som ofta med de små stegens tyrrani, förstör människors levnadsmiljöer. Detta för att politiker är så extremt ekonomi-okunniga att de fortsätter backa upp banker och storföretag – med tillväxten som högsta mål. Exempel på motarbetande av politisk dårskap:
– Slussen – finns många som bloggar och lägger oerhört mycket tid för att vi andra ska se vad som sker. Andra exempel:
– Rädda Örbystråket
 RÄDDA STALLET OCH RIDDERSVIKS PARK FRÅN 500 BOSTÄDER (Facebook)
– Bevara Ekbacken och Martallen – (Facebook)
– 250 i fackeltåg för Råstasjön – (24 mars 2013)
– Bevara Grammofonarkivet – svenska folket har finansierat samlingen.
– Föreningen Rädda Ältasjön – stoppa gasfabriken
– Folkinitiativet på Värmdö – för utveckling av Värmdö:s skolor
Hågelbyparken – blogg

Till Landskapsparkens försvar
– Nätverket Rädda Årstafältet 1974 –  på Facebook)
– Nätverket Årstafältet – För en landskapspark med plats för alla
– Fler och högre hus på Årstafältet?
– Årstafältets evenemang 2013

Centralpalatset i Östersund
I min hemstad Östersund rev nyligen politikerna Centralpalatset. Det verkar som man politiskt i Östersund alltid lyckas få in de lägst utvecklade människorna – som går att uppbringa – till politiska positionerna. Kloka och visa människor verkar inte vara intresserade av att klättra i makthierarierna. Det har pågått i årtionden…förstörelsen av en vacker småstad: En sådan – en landshövding, drev igenom rivningsbeslutet. Det är samma sak överallt….de politiska företrädarna förstör medborgarnas livsmiljöer. VARFÖR RÖSTAR VI PÅ DEM??? Vi måste helt enkelt ta ifrån dem makten!
”Rivningen av Centralpalatset är helt sanslös” (ÖP 7 nov 2012)
Centralpalatset måste finnas i någon form (LT 17 jan 2010)
Centralpalatset – bilder

Petersvik i Sundsvall
I Sundsvall finns det heller ingen högre intelligentia i de politiska lägren…och nu har de dessutom fått stöd från huvudorten Stockholm att det är ok att tvångsinlösa byggnader från förra sekelskiftet för att jämna en hel stadsdel med marken, med trädgårdar och parker, för att storbolagen ska få bygga en ny containerhamn. Profiten före allt! Det är politikers mål…endast om tillräckligt många medborgare reser sig så kan de vackla i sina beslut…då endast för att de är rädda att förlora sin egen maktposition.
Rädda Petersvik – foton
Träpatronernas arv hotas av utplåning
Rädda Petersvik undan rivning

Så vad ska vi göra åt dessa emotionellt lågutvecklade människor…som många av oss har givit våra röster, med andra ord…vi har givit dem rätten att göra i stort sett vad de vill med våra skattepengar – i 4-årsperioder? Dessa partipolitiker, som endast ser kronor och ören och helst dollartecken…vad kan vi göra åt att de tar ifrån oss vårt kulturarv?

Ett gammalt älskat badhus i Aspudden
I Sthlm rev stadshuspolitikerna ett nästan 100 år gammalt badhus som medborgarna kämpade för att få behålla. Det svinaktiga sätt de motarbetade människorna i Aspudden på är helt oförlåtligt. Här var det en vidrig människa som kallar sig kulturborgarråd som drev igenom rivningen. Sådana politiker har helt diskvalificerat sig som företrädare för  medborgarna. För att balansera upp dessa företrädare behövs medborgarorganisationer där människor gör det möjligt för medborgarna att medverka så att INTE sådana här huvudlösa förändringar fortsätter att ske.
Därför ockuperar vi badhuset i Aspudden – av Anna Lundberg
Rosenrasande – Anne Skåners blogg (om badhuset)
Bråk när rivningen av Aspuddsbadet inleddes – (artikel i DN 7 dec 2009)
Badhuslåten 2009 – http://aspuddsbadet.wordpress.com/

En mycket gammal ek i Stockholm
Sen drev ett annat borgarråd igenom en kapning av ett nästan 1000-årigt träd trots motstånd från medborgarna. Hon hade dessutom mage att själv kalla någon som dödat träd på Kungsholmen för ”Trädmördare”…i tidningen sa hon att ”trädmördarna ska sättas dit”. Utan att inse att hon själv var den största trädmördare vi någonsin sett. Hon kommer att få leva med det epitetet tills hon dör…hon var den som mördade den stora eken. En sådan politiker är ett riktigt ärkesvin. Poliser och motorsågsförsedda män kom på natten och tog ner trädet.
P1-dokumentär: Bara ett träd – om eken som kan ses på målningar från flera hundra år bakåt.
Sveriges arboristförbund – jämför det med att riva Storkyrkan i Gamla stan. Här finns rapporter, dokumentationer, pressmeddelanden och massor av medialänkar.
En idyll 1956 där eken stod – en man visar sina vackra bilder från 1956…en sorglig figur…många äldre har otroligt nog fortfarande tillit till banditerna som leker med våra skattepengar. Ofattbart. TV-EKENS HEMSIDA
Lars Epstein – vackra bilder på eken

Rädda eken – från Youtube
TV – eken har fällts – med hjälp av ett 40-tal poliser – Expressen 25 nov 2011
Ekens sång om Eken – av Adrian Bonds
Om natten kommer tjuvarna – trädet fälldes kl. 03.00 på natten
Montage av olika material från försöket att rädda eken – sammanställt av Erik Winqvist: I sorg över TV-eken och demokratin
Mikael Wiehe har också gjort en låt om TRÄDET, visserligen andra träd..som invånarna lyckades behålla trots att politiker hade tänk bygga en T-baneuppgång där mitt i en av våra största parker.

Lindgården på Djurgården
Likaledes lät stadshuspolitikerna en byggnad från Världsutställningen 1987 stå och förfalla på Djurgården under många, många år för att sen kunna riva det. Dessa skulle alla bli bestraffade…men vi har inga möjligheter annat är att aldrig mer lägga en röst på en enda partipolitiker igen.

Men det här är ju inga hedervärda människor och absolut inga människor man vill ha som företrädare för sig själv och sina medmänniskor. På Kungsholmen i Sthlm planerar man just nu (2012) att kapa 8 st stora gamla ekar och folk har startat en namninsamling och någon har tom skrivit ett medborgarförslag för att få behålla dem. Men eftersom jag själv känner till hur en av dessa högre tjänstemän i sin egen girighet har drivit en juridisk process i nästan 10 år mot människor jag själv känner och ofattbart nog vann den…så inser jag vilket skrot & korn det är på dessa nivåer.

Jag gissar att klättrarna tror att det är ett bra samhälle där man bygger in digitalitet överallt. Men i så fall tror de fel – de skapar alination. På vissa ställen kan man visst inte längre få låna en allmän toalett om man inte har en mobiltelefon. Jag har själv valt bort mobiltelefon för att freda min tid. Varje gång den ringde så knöt det sig i magen på mig…någon vill ha min tid – så när den blev stulen så var det som en befrielse….men jag kan alltså inte längre komma in på en allmän toalett! Människor som uppfinner sådana här system borde få huvudet undersökt…ännu värre att de lyckas få flera med sig i att besluta att JA…nu blir det så.

Allt ska gå så fort som möjligt och vi medborgare är antingen totalt utsugna av arbetsgivaren eller värdelösförklarade av systemet. Nyligen skrev en journalist på Aftonbladet precis det som massor av människor känner: Vi jobbar skiten ur oss eller får inte jobba alls”.

Vad är anledningen till att Charlie Chaplins  gestaltning av den galne Hitler – plötsligt slog om och gav uttryck för förhoppningen om en bättre värld….1940….- så här 70 år senare….fortfarande inte gått i uppfyllelse???  Vem/Vilka är det som hela tiden möjliggör för de som han utrycker det ”de brutala” att fortsätta härja och förgöra, lägga under sig och hålla människan i slaveri?

Slaveriet i den rika världen utgörs av bankerna, storföretagen och de som klättrat upp och tagit sig maktpositioner = partipolitiker. Vi kan inte påverka bankerna…och inte heller storföretagen i nån större utsträckning, även om våra pengar är valsedlar som vi väljer med varje gång vi handlar mat eller vad som helst. Den värsta förändringen vi medverkat till är nog EU: ESM, den nya europeiska diktatorn

MEN – VI KAN välja bort hela det partipolitiska systemet för de samarbetar med banker och storbolag och ser i första hand till deras expansion före medborgarnas önskan om hur deras pengar och mark skall användas.

På samma sätt håller den extrema girigheten på att förändra och ta över alla städer i världen. Överallt där den med mycket kapital bara kan gå in och köpa en fastighet mitt i centrala exempelvis Berlin, kicka ut de gamla hyresgästerna, inte förnya deras avtal eller vänta ut dem – för att sen hyra ut till några betydligt bättre beställda….så förändras städerna, de vanliga människorna trängs bort och det blir de ”nyrika” som tar över.
Det här är en fruktansvärd förändring som vi alla borde resa oss mot!
Här en svensk journalist som skrivit om detta: Lite om gentrifieringen – Liebig 14

SYSTEMFÖRÄNDRING SNARAST MÖJLIGT!!!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s